Singelsegling 24-30 augusti Göteborg-Fredrikstad

Expedition Bohuslän Nu lockar vi med 7 dagars Singelsegling mellan Göteborg och Fredrikstad i Norge i augusti när vämen fortfarande ligger kvar. Sex augustinätter i Sveriges vackraste skärgård. Segla längs en förutbestämd rutt på norrgående från Göteborg till Fredrikstad, som ligger strax norr om Strömstad, men på norska sidan gränsen. Vi växlar mellan hamn och naturhamn, och får gott om tid för segling, grill och bad. Oavsett hur ofta du seglat i Bohuslän, finns det alltid nya ställen att upptäcka. Kryssningarna börjar på lördag kl 10.00 och slutar på fredag kl 12.00. Om du vill slippa stress med anslutningsresor, går det fint att boka en extranatt före och en efter din kryssning. Bokas före 15 april

Livet ombord

Gäster och besättning delas in i vaktlag. Du deltar i både segling och navigation så långt du är intresserad. Om vädret tillåter och vi är utomskärs, får du också chansen att lära dig ta solhöjder med sextanten.

Vi hjälps även åt med disk och du kommer att få hjälpa kocken med matlagning. Så gott som varje kryssning kommer att innehålla nattsegling, där du är aktiv om du tycker att det känns kul. Du bor enkelt men bra i en två- eller fyrabäddshytt. Vissa hytter har egen dusch, men inte alla. Innan du mönstrar av städar vi båten tillsammans.

Vad händer ombord under en segling?

Som gäst blir du indelad i vaktlag – om du vill. Det innebär att du arbetar tillsammans med reskamrater och besättning. Vakternas längd varierar beroende på om vi ska segla långt eller inte. Under en sjunätters segling är  vakterna är en timme.

Vad ingår i priset?


10.000 kr

Priset för våra seglatser innefattar helpension, det vill säga frukost, lunch och middag. Vill du ha alkohol måste du dock ta med den själv, eftersom Get the Horizon inte har utskänkningstillstånd.

Du betalar själv din resa till och från båten.

Priset innefattar även Get the Horizons resegaranti, som innebär att du får dina pengar tillbaka om resan inte kan genomföras.

Hur förbereder jag mig / packar inför resan?

En bra resa början innan den börjar och slutar efter att den har slutat. Vi tycker bara att det är trevligt om du mailar oss. Alldeles oavsett om du bokat en resa eller inte.

Eftersom vi producerar filmer om våra seglingar kommer du också att få ett fint semesterminne som du kan dela med dina vänner på Facebook.

Ta INTE med
sängkläder, flytväst eller stövlar för det finns ombord

Ta med
pass, badkläder, varma kläder, regnställ, innetofflor, handduk, necessär, fiskeutstyr (en del finns), den alkohol du vill dricka.

Vi behöver vara 10 personer för att denna segling skall kunna genomföras och alla åldrar är välkomna.

Kaptener ombord är
Dan och Frida

För mera information om seglingen  så kontakta kapten Dan Fors på mail dan@getthehorizon.com och Läs mera här
När du ringer så säg att du tillhör Singel i Sverige

Dan och Frida Fors