Fullbokat/ Sydafrika en härlig upptäckt 11-22 februari 2019

När man varit i Sydafrika blir man sig aldrig riktigt lik. Det är ett fascinerande land med en underbar natur med massor av spännande djur, god mat och superba viner, härliga afrikanska rytmer och vänliga människor. Man längtar tillbaka.  Vi som driver Singel i Sverige har besökt landet två gånger och längtar tillbaka. Nu ger vi dig möjligheten som Singel att följa med och dela upplevelsen med andra singlar i Sverige. Anmälan gör du till Singel i Sverige på mail morgan@singelisverige.se eller via telefon 0730-342341. 

GARDEN ROUTE & KAPSTADEN

Sydafrika rundresa som inkluderar Kapstaden och Garden Route. Kapstaden erbjuder en behaglig kombination av både stadsliv och vacker natur. Förutom besök på Godahoppsudden och vingårdar så bekantar vi oss även med människorna i kåkstäderna. Längs kusten ser vi pingviner och med tur även valar. Resan norrut går via inlandets torra halvöken, vidare över en bergskedja med magnifika vyer och ner mot frodiga Garden Route som följer Indiska oceanen. Här tar vi sköna promenader i regnskogen och njuter av de milslånga sandstränderna. Vi avslutar med viltsafari och spanar tillsammans efter lejon och elefanter.

 

Dagsprogram

Dag 1- 11 februari 
Avresa från Landvetter med byte i London. Flyg med British Airways. Det går även att flyga från Köpenhamn  och Arlanda för anslutning i London ev. pristillägg

Dag 2- 12 februari

Vi landar i Kapstaden på morgonen. Kapstaden kallas the “Mother City” och är en av tre huvudstäder i Sydafrika.  På väg till hotellet gör vi en kort stadsrundtur. Vi kan vi se det mäktiga berget Table Mountain som ståtligt blickar ut över Kapstaden. Vi stannar till vid Company Gardens och promenerar i trädgården som anlades redan år 1652 av Jan van Riebeeck. Här odlades grönsakerna som skulle förse förbipasserande skepp med proviant. I trädgården finns många ekorrar som gärna matas. Innan vi kommer fram till hotellet stannar vi även vid den vackra utsiktsplatsen Signal Hill.

Boende: Cape Manor Hotel Måltider: Frukost
Dag 3 – 13 Februari 2019

Idag gör vi en utflykt till Godahoppsudden. Vi följer kusten mot Kaphalvön på vägar med vidunderlig utsikt. Godahoppsudden ligger i ett naturreservat, där floran och faunan bevarats precis som den såg ut år 1488 när Bartholomeu Dias rundade udden. Han ansåg att det nu fanns gott hopp om att nå Indien. Vi besöker både Godahoppsudden och Kapudden. Många skepp misstog Cape Hangklip för Godahoppsudden och seglade av misstag in i denna vik. Den sydafrikanska pingvinen är utrotningshotad, men kolonin vid Boulders Beach har visat en positiv utveckling. Nu finns här över 3 000 pingviner.

Boende: Cape Manor Hotel Måltider: Frukost

Dag 4 – 14 Februari 2019

Idag gör vi en utflykt till kåkstäderna. Den folkgrupp som i Sydafrika kallas färgad härstammar från Malackahalvön i Sydostasien. Nästan alla färgade bor omkring Kapstaden, där den ursprungliga kolonin låg. Kåkstäderna utanför Kapstaden har vuxit okontrollerat sedan början av 90-talet. Vi besöker och vandrar igenom Langa med en lokal guide som berättar om boendet och hur det är att leva i kåkstaden. Därefter åker vi ut till ett kåkbostadsområde för att besöka att biståndsprojekt. Majoriteten av invånarna i Kapprovinserna är svarta och tillhör xhosafolket. Deras språk med flera klickljud känner alla som har lyssnat på sångerskan Miriam Makeba igen. I Langa brukar vi under vår guidade promenad bli inbjudna till flera hem. De flesta bor i små tegelhus, men vi ser även stora slumområden med skjul och ett överklassområde.  På tillbakavägen besöker vi de färggranna husen som kallas för Bo – Kaap som är väldigt vackra fotomotiv. Vi vandrar tillsammans med vår lokala guide genom området. Resten av eftermiddagen ledig t.ex shopping på Green Market Square som en gång i tiden var både slav och grönsaksmarknad. Idag är torget känt som en bra plats att handla afrikanska souvenirer på.
På eftermiddagen gör vi en ny utflykt och linbana upp till det världsberömda Taffelberget med fantastisk vacker utsikt  över Kapstaden.

Boende: Cape Manor Hotel Måltider: Frukost

                             Dag 5 – 15 Februari 2019

Efter frukost så säger vi adjö till Kapstaden och åker till Stellenbosch som är Sydafrikas näst äldsta stad och Sydafrikas mest berömda vindistrikt.  Stellenbosch är kantade av kaféer, boutiquer och konstgallerier.  Arkitekturen kallad Cape Dutch visar Sydafrikas holländska kolonialhistoria.  Därefter fortsätter till Simonsberg Mountain där vi gör ett stopp vid den majestätiska vingården Delheim. Vi får smaka några mycket goda viner som är odlade på gården samtidigt som vi har en underbar utsikt.  Vi fortsätter med en två timmars resa på en mycket vacker väg till den lilla staden Montague där vi kommer att bo på Mimosa Lodge som har är känt för sin fina utsikt över bergen. På kvällen träffas vi får att provsmaka viner i den trevliga staden Montague.

Boende: Mimosa Lodge Måltider: Frukost


Dag 6 – 16 Februari 2019

Tidig avresa och vi följer världens längsta vinväg, Route 62 som ibland liknas med Route 66 i USA.  Landskapet blir så småningom allt kargare och vi når halvökenområdet Little Karoo. Vi besöker Cango Caves – en av världens naturunderverk med fascinerande droppstenformationer.  Huvudgrottan är en av Sydafrikas populäraste tursitattraktioner med ett mer än fyra km långt system av tunnlar. Övernattning i Oudtshoorn.

Boende: Protea Hotel Riempie Måltider: Frukost


                               Dag 7 – 17 Februari 2019

Idag gör vi en rundtur på en strutsfarm – safari Ostrich Farm, där vi kommer riktigt nära jordens största levande fågel - strutsen. De lokala guiderna tar oss med traktor ut på fälten där vi får lära oss mer om strutsar och även se de vita strutsarna. På slutet av 1800-talet då det var på modet med plymer i Europa blomstrade strutsfarmerna. Många av dem byggde vackra herrgårdsbyggnader, så kallade fjäderpalats.

Därefter fortsätter vi vår resa med oförglömliga vyer över Outeniquapasset.  På andra sidan bergen börjar Garden Route som har fått sitt namn på grund av det gynnsamma klimatet som gör att växter frodas för fullt. Vi följer en av Sydafrikas vackraste kuststräckor och vi bor i vackra Plettenberg Bay. Plett som orten kallas i folkmun är känt för sin gamla norska valstation som numera tjänstgör som hotell, fiskarna som drar upp bläckfisk och de mjuka sandstränderna. Men framför allt så finns här ett spännande marint liv. Här finns stora chanser att se delfin, sälar och vissa tider på året ser man valarna väldigt fint på båtturer härifrån. Vi passar på att njuta av de härliga stränderna och omgivningarna. Central och Lookout Beach båda lämpliga för att surfa. Lookout Beach med långa sandstränder och det varma vattnet från Indiska oceanen är mångas favorit.

Boende: Robberg Beach Lodge Måltider: Frukost

                              Dag 8 – 18 Februari 2019


Idag kommer vi att göra utflykt till två stycken fristäder för djur. Först besöker vi  Monkeyland som är en stor park och världens första park där mer än 400 apor och Lemurer rör sig helt fritt.  Därefter besöker vi fågelparken Birds of Eden som är ett verkligt paradis för fågelälskare.  Resten av dagen ledig med möjlighet för bad i Plettenberg Bay eller fler utflykter

Boende: Robberg Beach Lodge Måltider: Frukost

Dag 9 – 19 Februari 2019

Förmiddagen ledig. Efter utcheckning så åker vi till Addo och bor mitt i Addodalen.  Här bor vi på ett lyxigt och lantligt boende som även är en Citrus farm.  Vi får smakad färska juicer och passa på att koppla av eller ta en promenad i omgivning och njut av naturen .  På kvällen kan vi beskåda  södra halvklotets stjärnklara himmel.

Boende: Happy Lands Bed & Breakfast  Måltider: Frukost

Vi åker ut i gryningen på safari i öppna Land Rovers till  Addo National park. Addo är känt för sina elefanter och många prisbelönta naturfilmer har spelats in där. Vi hjälper vår guide att hitta ”the big five” samtidigt som vi har kul medan vi letar efter djuren. ” The big five”  är de stora djuren som jagades av storviltsjägare d.v.s leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel. Vi kommer tillbaka till hotellet vid 11-tiden och har några timmars siesta. Sedan åker viut vid 15-tiden till Schotia Game Reserve.  Addo är en nationalpark och där måste man köra på vägarna. Schotia är ett game reserve och det innebär att man kan komma närmare djuren och där ser vi nästan alltid lejon. Leoparden är skygg och det är en bonus om de lyckas se leopard. Dagen avslutas med middag vid lägerelden - en typisk sydafrikansk braai (bbq).  
Boende: Happy Lands Bed & Breakfast Måltider: Frukost och lunch

Dag 11 – 21 Februari 2019

Sista morgonen i Sydafrika och vi vaknar upp till ljuden från naturen som omger oss. Efter avskedsfrukosten åker vi till flygplatsen Port Elizabeth och flyger via Johannesburg till Sverige.

Day 12 – 22 Februari 2019

Ankomst till Skandinavien mitt på dagen.

Flygresa alla turer med British Airways.

BA 793  11 feb  GOT/Gothenburg     LHR/London            18.40   19.55
BA 059  11 feb  LHR/London              CPT/Cape Town     21.30   11.05
BA6240 21 feb  PLZ/Port Elisabeth   JNB/ Johannesburg 15.35   17.10
BA 056   21 feb  JNB/ Johannesburg  LHR/London          20.15  05.25
BA 790   22 feb  LHR/London            GOT/Gothenburg   07.35   10.35 

Pris: 31.550 kr

I priset ingår:

 • Samtliga transporter
 • Engelsk talande guider i Sydafrika
 • 2x Nätter Robberg Beach Lodge
 • 2x Nätter Happy Land Bed and Breakfast 
 • 1x Natt Protea Hotel Riempie Hotel
 • 1x Natt Mimosa Lodge
 • 3x N Nätter Premier Hotel Cape Manor
 • Frukost på alla hotell
 • Porterage
 • Inträde och övriga måltider enligt program
 • Enkelrumstillägg tillkommer med 5.400 kronor

Länkar:

https://www.therobberg.co.za/

http://happylands.co.za/index.php

https://www.mimosa.co.za/

http://safariostrich.co.za/

https://www.addo.org.za/

http://www.monkeyland.co.za/

http://www.schotiasafaris.co.za.

Teknisk arrangör är Sydamerikaexperten AB som utfärdar bokningsbekräftelse och faktura. Sydamerikaexperten AB har ställt säkerhet till kammarkollegiet enligt resegarantilagen.

Morgan Andersson