Fullbokat med väntelista//Följ med till Chile, Argentina och Brasilien 12/11-26/11 2019.

Följ med Singel i Sverige på en härlig rundresa till Chile, Argentina och Brasilien. Resan är mycket innehållsrik med besök i de båda huvudstäderna Santiago och Buenos Aires. Vi gör en oförglömlig bussresa över Anderna till vindistriktet Mendoza samt ser de mäktiga Iguassufallen. I Chile väljer vi att bo tre av nätterna i Viña del Mar vid kusten och en natt i Santiago. Vi kommer även att göra ett mycket uppskattat besök i Samborombon där vi besöker estancian där Evert Taube skrev många av sina sånger och där kanske vi även träffar Carmencitas barnbarnsbarn. Researrangör är Sydamerikaexperten som har paketerat resan och Singel i Sverige är återförsäljare. Sydamerikaexperten har ställt säkerhet till Kammarkollegiet enligt resegarantilagen. Alla priser är baserade på dagens valuta och flygskatt. Välkommen att logga in och läs mera.

Dag 1 Sverige - Chile
Vi flyger på kvällen från Sverige med Air France eller KLM med anslutningar från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Santiago.

Dag 2  Viña del Mar
Ankomst till Santiago på morgonen och vi åker vidare till kusten och Viña del Mar. Eftermiddagen är fri för att ta igen sig efter flygresan eller varför inte vandra runt lite och börja upptäcka Viña del Mar som är den mest populära semesterorten i Chile. För ca 100 år sedan var det en stor vingård som ägdes av en av Chiles mest framstående familjer. Idag är det en elegant sommarstad med fina hotell och mängder av vackra trädgårdar. Det är inte för inte som Viña del Mar kallas för "The Garden City". På kvällen möts vi över en välkomstdrink på en trevlig restaurang. Vi bor två nätter på Hotel Gala i Viña del Mar


Dag 3 Valparaiso
På förmiddagen intressant stadsrundtur i Valparaíso som är med på Unescos världsarvslista. Den övre delen består av 40 kullar och är mycket vacker med färgglada trähus och vindlande gator. Här fungerar fortfarande ascensores, bergbanor, som en länk mellan den övre och nedre delen av staden. Efter utflykten äter vi en trevlig lunch i Valparaisos hamnkvarter. På eftermiddagen möjligt att på egen hand utforska Viña del Mar och ta ett dopp i Stilla Havet.
Frukost och lunch ingår.


Dag 4 Viña del Mar till Santiago
Vi åker på en utflykt till nationalskalden Pablo Nerudas märkliga hem Casa Isla Negra som ligger vid kusten i Isla Negra. Huset är idag ett museum och är underbart vackert beläget. Pablo Neruda som var författare, poet och politiker fick 1971 nobelpriset i litteratur. Efter besöket  i Isla Negra så äter vi  en lunch på en vingård innan  vi fortsätter vi till Chiles huvudstad Santiago där vi bor i den trevliga stadsdelen Providencia. Vi bor på Hotel Diego de Almgaro Providencia Frukost och lunch ingår.Dag 5 Santiago
Santiago är en intressant stad med mycket att se. Vi gör en stadsrundtur och får bland annat se kyrkor och koloniala byggnader samt det berömda presidentpalatset där kuppen mot Allende ägde rum 1973. Lunch ingår i Santiago under utflykten. Vi bor på Hotel Diego de Almgaro Providencia
Frukost och lunch ingår.

Dag 6 Anderna
Idag lämnar vi Santiago och Chile för att ta oss till Argentina. Vi åker en oförglömlig och mycket vacker resa österut med buss genom Anderna till Mendoza. Naturen är mycket omväxlande. Vi börjar med att åka genom ökenartad stäpp som då och då varvas med välmående jordbruksbygd. Vi åker uppför Anderna och strax innan gränsen till Argentina når vi Portillo som är en känd skidort. Nu är vi cirka 3 000 meter över havet. Efter ett tag kan vi se Aconcagua med sin vita topp. Det är Amerikas högsta topp med sina 6 960 meter över havet. Vi följer Mendozafloden och anländer till staden efter en dagstur med fantastiska vyer. Vi bor på Hotel Aconcagua.
Frukost ingårDag 7 Mendoza
Mendoza är känt för sina goda viner och att vara där utan att besöka en vingård är omöjligt. Mendoza är idealiskt för odling av druvor, framför allt är där ett gynnsamt klimat samt en god jordmån. Men man har också satsat på avancerad teknologi samt konstbevattning. Detta har medfört att Mendoza idag har mycket gott rykte om sig som vinproducent. Idag gör vi en utflykt till Mendozas vindistrikt där vi besöker två stycken vingårdar.

Dag 8 Buenos Aires
Efter frukost tar vi oss till flygplatsen för att flyga till Buenos Aires. Vid ankomst har vi transfer till vårt hotell. Eftermiddagen är sedan fri för egen tid. Vi bor centralt nära till gågator, shopping och sevärdheter.
Vi bor fyra nätter på Hotel Amerian Park.

Dag 9 Buenos Aires
På förmiddagen gör vi en stadsrundtur i Buenos Aires. Vi åker bland annat på Avenida 9 Julio som förmodligen är världens bredaste gata med 20 filer. Vi får se vackra koloniala byggnader, vissa av dem palatsliknande som till exempel regeringsbyggnaden Casa Rosada. Stadsdelen La Boca är mycket trevlig med alla sina färgglada hus och den gamla hamnen är värt ett besök. Givetvis besöker vi den märkliga kyrkogården i La Recoleta med Evita Perons grav. Efter utflykten äter vi en trevlig lunch i Buenos Aires.
Frukost och lunch ingår.


Dag 10 Buenos Aires
Förmiddagen ledig. Passa på att ta taxi till La Boca och njuta av tangon och folklivet där eller besöka närliggande Teatro Colon det så tjusiga operahuset. Vill man ta det lugnt så gör som en porteño d.v.s en Buenos Aires bo och ta en fika på något av de många kaféerna t.ex på anrika Café Tortoni från 1858. På eftermiddagen tangokurs, där vi får lära oss att dans tango av en erfaren tangolärare.
Frukost ingår.


Dag 11 Pampas
Efter frukost åker vi ut på den vidsträckta slätten Pampas för en dag i Evert Taubes anda och fotspår. Vi besöker Samborombon och estancian där Evert i sin ungdom tillbringade mycket tid och vi kanske även träffar Carmencitas barnbarns barn. Vi bjuds på en familjär argentinsk s.k. Asado, som är barbequelunch på argentinskt vis. Vi träffar gauchos - den argentinske cowboyen. Frukost och lunch ingår.


Dag 12 Iguassufallen
På morgonen blir vi körda till flygplatsen för att flyga till Iguassufallen. Dessa mäktiga vattenfall består av 275 olika fall och delas av Argentina och Brasilien. Det största fallet, Garganta del Diablo, är på över 80 meter. På eftermiddagen besöker vi fallen från den argentinska sidan där man har chans att komma dem riktigt nära. Efter att vi sett fallen åker vi till vårt hotell som ligger på den brasilianska sidan. Vi bor två nätter på Hotel San Martin. Frukost och lunch ingår.


Dag 13 Iguassufallen
Efter frukost skall vi idag besöka fallen från den brasilianska sidan. Här ser vi fallen från en annan vinkel och får en helhetssyn av dem. Eftermiddagen på egen hand. Möjlighet till extra utflykter såsom fågelparken, Paraguay, Itaipu vattenkraftverk eller varför inte koppla av vid poolen. vi avslutar resan med middag och en sprakande sydamerikansk musikshow. Frukost ch middag ingår.


Dag 14 Foz do Iguacu
Förmiddagen är fri för egna aktiviteter. På eftermiddagen börjar resan hem igen. Planet går via Sao Paulo eller Rio de Janeiro och sedan vidare till Paris eller Amsterdam.


Dag 15 Sverige
Byte i Paris eller Amsterdam, och sedan vidare hem till Sverige

Preliminär flygtider:
KL1162 12NOV GOT/Gothenburg        AMS/Amsterdam    17.20-18.55
KL 701  12NOV AMS/Amsterdam          SCL/Santiago         20.55-11.05
AF1978 25NOV IGU/Foz do Iguaçu     GRU/Sao Paulo       12.10-13.55
AF 459  25NOV GRU/Sao Paulo          CDG/Paris               20.00-11.20
AF1452 26NOV CDG/Paris                   GOT/Gothenburg   13.40-15.50

Pris per person   37.900 kr
Enkelrumstillägg  6000 kr

Anmälan görs till Morgan Andersson  
morgan@singelisverige.se
0730-342341

Betalningsvillkor:
Vi har lyckats förlänga bokningstidentill den 15 september 2019
Anmälningsavgift 10.000 kr 
Slutbetalning 40 dagar innan avresa. 


Researrangör är Sydamerikaexperten som har paketerat resan och Singel i Sverige är återförsäljare. 
Sydamerikaexperten har ställt säkerhet till Kammarkollegiet enligt resegarantilagen.
Alla priser är baserade på dagens valuta och flygskatt.
Välkommen att logga in och läs mera. 

Morgan Andersson