Fullbokat/Följ med till Vietnam 2 mars-16 mars 2020

Följ med på ett spännande äventyr i Vietnam. Vietnam är ett land med intressant och fängslande historia. Kejsarstyre, kolonisation och krig har tyngt det vietnamesiska folket, men man ser ändå ingen bitterhet. Vietnameserna tittar inte gärna i backspegeln utan blickar med mod och framtidstro målmedvetet framåt. Många års fransk kolonialtid har satt sina spår och märks ännu tydligt i arkitektur, gastronomi och livsstil. Vi tar cykeltaxi genom pittoreska kvarter, färdas med båt mellan sköna sockertoppsberg i en av världens vackraste arkipelager och upp i det spännande Mekongdeltat. Besök museer, katedraler och presidentpalatset. På denna rundresa står höjdpunkterna på rad och allt ramas in av stora matupplevelser – varje dag. Logga in för att läsa mera.

Dag 1)  Avresa

Avresa från Göteborg. Stockholm och Köpenhamn med Qatar Airways. Byte I Doha

Dag 2)  Ankomst till Vietnam

Ankomst Vietnams huvudstad Hanoi. Transfer till hotellet. Vi bekantar oss med Hanoi. Resten av eftermiddagen och kvällen fri för egna aktiviteter.
Vi bor tre nätter på Golden Silk Boutique Hotel I Hanoi.

 

Dag 3 Hanoi – Stadsrundtur i Hanoi
På morgonen först en timmes cykelrundtur i Hanois gamla kvarter. Därefter besöker vi ett typiskt gammalt vietnameskiskt hus på 87 Ma May street. Vi besöker även sjön Lake of Restored Sword och Ngoc Son templet samt konstmuseumet Museum of Fine Arts.

På eftermiddagen stadsrundtur I Hanoi. Vi kommer att se Literaturtemplet och Ba Dinh  torget. Vi kan från utsidan se flera av Vietnams viktigaste byggnader som Ho Chi  Minhs  Mausoleum, Nationalkongressen, presidentpalatset samt kommunistapartiets kontor.  Vi besöker även pagoden One Pillar Pagoda och Quan Thanh templet.

Dag 4 Utflykt på landet med Tam Coc och Dinh templet
Idag färdas  vi ut på landet till ett mycket vackert landskap i provinsen Ninh Binh.Vi besöker Hoa Lu som en gång i tiden var Vietnams huvudstad och både Dinh templet och Le templet dit folk åker för att hedra landets forna kungar
På eftermiddagen åker vi till Tam Coc där vi fortsätter  i en Sampa – en typsik asiatisk flatbottnad träbåt -  längs floden Ngo Dong River med häpnadsväckande stenformationer.
Lunch ingår.

Dag 5 Ha Long Bay
Vi  åker buss österut genom ett landskap med mycket risodlingar och risfält till Ha Long bukten för att göra en tvådagars kryssning. Ha Long bukten är sagolikt vacker med hundratals småöar. Vi åker med och kommer att bo på en typisk asiatiskt segelbåt. Sent på kvällen lägger vi ankar och somnar in till till vågornas brus.  Lunch och middag ingår

Dag 6 Ha Long Bay
Vi fortsätter vår härliga kryssning hela dagen i Ha Longbukten.
Lunch och middag ingår

Dag 7 Ha Long Bay – Ho Chi Minh city
På förmiddagen återvänder vi till hamnen och fortsätter sedan med buss tillbaka till Hanoi och flygplatsen för inrikes flyg till Ho Chi Minh (före detta Saigon)
Vi bor tre nätter på Sanouva Hotel.
Brunch ingår.

Dag 8 Ho Chi Minh City – Cu Chi Tunnlarna och stadsrundtur
På förmiddagen besöker vi de berömda Cu Chi Tunnlarna. De byggdes av den vietnamesiska gerillan under Vietnamkriget. Det är verkligen en labyrint av små trånga tunnlar och perfekta gömställen.

På eftermdidagen gör vi en stadsrundtur i  Ho Chi Minh där vi ser stadens viktigaste platser som Självständighetspalatset, Notre Dame katedralen och postkontoret. Därefter besöker vi en lokal kinesisk marknad.

Dag 9 Ho Chi Minh City –  Heldagsutflykt I Mekongdeltat  

Idag gör vi en heldagsutflykt till Mekong deltat. Först åker vi buss till My Tho där vi fortsätter med en båttur på Mekongfloden. Vi smakar gott te och goda frukter samt besöker en familj som tillverkar kokosnötsgodis. Vi fortsätter båtfärden till An Khanh där vi gör en tur med en sampa i Mekongdeltats trånga kanaler. Vi äter god lunch på en local restaurang innan vi återvänder till My Tho på fastlandet. På återresan till Ho Chi Minh sent på eftermiddagen så besöker vi Vinh Trang Pagoden. Lunch ingår.

Dag 10 Ho Chi Minh City – Phan Thiet

På morgonen transport med buss circa 20 mil till badorten Phan Thiet vid kusten. Resten av dagen ledig, Vi bor fyra nätter på Blue Ocean Resort.

Dag 11 Phan Thiet
Dagen fri för egna aktiviteter

Dag 12 Phan Thiet
Dagen fri för egna aktiviteter

Dag 13 Phan Thiet
Dagen fri för egna aktiviteter

Dag 14 Hemresan inleds
Vi hämtas kl 11:00 för transport med buss till flygplatsen i Ho Chi Minh.

Dag 15 Hemkomst
Byte i Doha och hemkomst på morgonen till Sverige

Följande ingår:
Flygresa t.o.r med Qatar Airways, Inrikesflyg med Vietnam Airlines,   boende i dubbelrum, frukost på hotellen alla dagar. Lunch och middag på utflykterna enligt ovan. Möjlighet finns att uppgradera boendet sista Nätterna i Phan Thiet.

Visum krävs ej. Pass giltigt sex månader krävs .

Pris per person  28.900 kronor. 
Enkelrumstillägg  6550

Uppgradering till Garden Bungalow istället för standardrum är 700 kr per person för de fyra nätterna vid stranden i Phan Thiet.

Anmälan görs till Morgan Andersson  före den 9 januari
morgan@singelisverige.se
0730-342341

Betalningsvillkor:
Anmälningsavgift 8.000 kr
Slutbetalning 60 dagar innan avresa. 


Researrangör är Sydamerikaexperten som har paketerat resan och Singel i Sverige är återförsäljare. 
Sydamerikaexperten har ställt säkerhet till Kammarkollegiet enligt resegarantilagen.
Alla priser är baserade på dagens valuta och flygskatt.
Välkommen att logga in och läs mera.

Vi möts i Doha. Så här blir flygtiderna 

Utresan

QR 174

02MAR

GOT/Gothenburg

DOH/Doha

0805 1610

QR 170

02MAR

ARN/Stockholm

DOH/Doha

0805 1615

QR 162

02MAR

CPH/Copenhagen

DOH/Doha

0825 1635

QR 968  02MAR  DOH/Doha             HAN/Hanoi  21.05  0740
VNA253  08 MAR Hanoi                      HoChi Minh 16.00  18.15

Hemresan
QR173  15 MARS SGN/HoChi Minh City - Doha  19.15-23.45

QR 173

16MAR

DOH/Doha

GOT/Gothenburg

0155 0635

QR 169

16MAR

DOH/Doha

ARN/Stockholm

0150 0620

QR 161

16MAR

DOH/Doha

CPH/Copenhagen

0135 0620

Morgan Andersson