Att en bild säger mer än tusen ord låter kanske som en klyscha.

Men det är precis vad en profilbild gör. För även om du ”bara” lägger ut en ”vanlig” bild, berättar den en hel del om dig. Mer än du kanske har tänkt dig. I värsta fall sänder den ut information (om dig) som inte alls stämmer.

Slarva inte med orden sa Alf Henriksson.Som fotograf med över 20 års erfarenhet, säger jag istället, slarva inte med bilderna.

Vare sig du letar efter din livs kärlek, en sommarflört, en dejt för kvällen eller en vän behöver du engagera dig. 

Och jag lovar att det är kul!

För med en snygg bild på dig, där du är avslappnad och utstrålar det som du tycker kännetecknar dig mest, kommer du att attrahera andra.

Så fundera på om du skall ta bilden inne eller ute, om du skall ta den själv eller gå till en fotograf.
Ett leende är alltid en dörröppnare.

När du vänt någons nyfikenhet gäller det att ha en profiltext som berättar mer om vem du är. För att veta vad man vill ha, betyder att du måste fundera på vem du är.

Ett annat tips på vägen är att inte skriva negationer (Jag gillar inte kött! Skriv istället vad du gillar. Jag gillar nyskördade grönsaker från min trädgård) då är din text positiv och du ger läsaren en anledning att kontakta dig och första samtalsämnet kanske blir trädgårdsskötsel… Möjligheterna är oändliga. 

Det är inte dejtingsidan som är bra eller dålig.  Det är vi medlemmar som gör den till vad den här. Om vi vågar vara personliga och dela med oss, blir hela den här mötesplatser en oas där både vänskap och kärlek kan frodas!

Cecilia Hedström