Följ med till Costa Rica 14-27 januari 2021

Costa Rica väntar på oss i januari 14-27 Vi tror på framtiden och har nu en bokningsbar resa till Costa Rica i januari. Resan behöver bokas före den 12 november och ingen betalning behöver göras förrän vi vet att resan blir av dock senast 30 dagar innan resans avgång. Vibehöver ett visst antal för att resan skall bli av.

Singel i Sverige till Costa Rica 

För den som vill så finns det möjlighet att lägga till även resa till Panama under förutsättning att Coronaläget medger det.

För att göra din intresseanmälan kontakta Morgan på telefon 0730-342341 eller morgan@singelisverige.se

Dag 1 Sverige – San Jose

Vi flyger tidigt på morgonen från Sverige med KLM med anslutningar från Stockholm, Göteborg, Linköping eller Köpenhamn. Byte i Amsterdam och ankomst till San Jose kl 17.20 lokal tid.

Vi bor två nätter på Hotel San Jose Barcelo Palacio

Dag 2 San Jose med vulkanen Poas och kaffeplantage
Vi tar den panamerikanska motorvägen mot staden Alajuela. På vägen kommer vi att besöka jordbruksmonumentet, monumentet till Juan Santamaria och den berömda mangoparken. När vi åker upp mot vulkanen stannar vi för ett besök på Doka kaffeplantage där vi får en introduktion till vår gyllene böna; kaffet. Därefter fortsätter sedan vår resa genom ett landskap fullt av ormbunkar, blomster och jordgubbar. Vi kommer märka en märkbar förändring i temperatur och vegetation när vi närmar oss molnskogen kring Poas vulkan. Vid vulkanen har vi tid att njuta av den imponerande huvudkratern med dess svavelfumaroler och vandra på en stig till den vackra Botoslagunen där vi lär oss om de olika ekosystemen i parken. Efter att ha besökt vulkanen har vi tid att njuta av en utsökt lunch på Doka Estate. Vårt tredje stopp är vackra Grecia. Denna ort anses vara en av de renaste städerna i Latinamerika och är hem för den enda metallkyrkan i Centralamerika och ett nationellt monument som fyller sina invånare med stolthet. För att få en glimt av den lokala livsstilen kommer vi också att besöka det centrala marknadsområdet. Vårt sista stopp är Sarchi, känt som vaggan av Costa Ricas hantverkare på grund av dess fina verkstäder. Här får vi tid att njuta av de lokala hantverkarnas konstnärliga arbete när de skapar de berömda typiska oxvagnarna och du kan handla de speciella souvenirerna att ta med hem. Frukost och lunch ingår.

Dag 5 Arenal

Efter frukost så åker vi båt tillbaka till Guapiles och lunch som ingår. Därefter privat transport till Arenal där vi bor två nätter på Hotel Montereal som ligger strax utanför den lilla staden La Fortuna. Hotell Monte Real är ett väldigt mysigt familjedrivet hotell som med utsikt mot vulkanen Arenal. Frukost och lunch ingår.

Dag 6 Arenal och utflykt till vattenfall

Denna halvdag med äventyr börjar med att vi åker på utflykt till det 72 meter höga vattenfallet La Fortuna. Här kan vi bada i lagunen eller bara njuta av denna otroligt vackra dalgång och vattenfallet som förgyller den. När vi är färdiga så åker vi tillbaka ner mot hotellet medan vi tittar upp mot vulkanen som tornar upp sig framför oss. Det finns möjlighet till extra utflykter i området för de som önskar t.ex bada i varma källor. Frukost ingår.

Dag 7 Monteverde

Gemensam transport till molnregnskogen Monteverde med både jeep och båttur över Arenalsjön.

Vi bor två nätter på Monteverde Country Lodge som är ett mysigt hotell med en härlig trädgård i utkanten av den lilla byn Santa Elena i Monteverdes regnskog. Dt tar ca 20 minuter att gå in till centrum av byn men det finns flera restauranger endast 2-3 minuters promenad från hotellet om man inte vill äta på hotellets restaurang. Frukost ingår

Dag 8 Monteverde

Utflykt i Monteverde med härlig vandring på hängbroar. Förmiddagen inleds med en hike genom molnregnskogens häftiga natur och här korsar ni dalgångarna på stabila hängbroar och får då även se naturen uppifrån. Monteverde har 2500 olika växter och träd som er guide berättar om under er tur. Om ni har lite tur så kan ni även få se världens vackraste fågel, Quetzal som bara finns på ett fåtal platser i världen och där ibland Monteverdes regnskog. Det finns möjlighet till extra utflykter i området för de som önskar t.ex nationalparken. Frukost ingår.

Dag 3 Tortuguero

På morgonen gemensam transfer till Tortuguero.

Vi bor två nätter på Pachira Lodge som är uppbyggd i djungeln och varje rum ligger i sin egen bungalow. Rummen är utrustade med: takfläkt, två stycken Queensize-sängar eller en Kingsize-säng. Badrummet har dusch med varmvatten och WC.11111

Under er vistelse på Pachira Lodge så ingår tre stycken utflykter. Turordningen av utflykter meddelas på plats. Det är en flodbåtstur i det mäktiga floddeltat där vi kommer få möjlighet att se krokodiler, apor, ödlor, mängder med fåglar och mycket mer. Vi kommer även få möjlighet att besöka Tortuguero by för att se hur människorna lever där och även besöka stranden i byn. Det är dock starka undervattensströmmar där så denna strand lämpar sig inte för bad. Den tredje utflykten är en s.k. "hike", dvs en vandring i regnskogen med vår duktiga guide för att se växter och djur.

Frukost, lunch och middag ingår. Dryck tillkommer.

Obs lokal nationalparksavgift 17 USD betalas kontant på plats.

Dag 4 Tortuguero  

Frukost, lunch och middag ingår. Dryck tillkommer.
Två av de tre utflykterna som ingår görs under dagen. Frukost och lunch ingår.

Dag 9 Manuel Antonio

Privat transport till Manuel Antonio vid Stillahavskusten.

Vi bor fyra nätter vid Hotel Manuel Antonio som ligger direkt vid stranden i Manuel Antonio och med gångavstånd till nationalparksentrén. Alldeles utanför hotellet så finns restauranger och butiker. Hotellet har ett fantastiskt bra läge i Manuel Antonio.  Frukost ingår.

Dag 10 Manuel Antonio
Inträde till Manuel Antonios nationalpark ingår.
På egen hand i Manuel Antonio.  Frukost ingår.

Dag 11 – 12 Manuel Antonio
På egen hand i Manuel Antonio. Frukost ingår.

Dag 13 Hemresa
Förmiddagen är fri för egna aktiviteter. På eftermiddagen börjar resan hem igen. Privat transfer till San Jose för flyg med KLM till Amsterdam på kvällen. Frukost ingår.

Dag 14 Sverige
Byte i Amsterdam, och sedan vidare hem till Sverige.

Övrigt:
Samtliga transporter ingår. Vissa transporter är privata med enbart Singel i Sveriges och några är gemensamma med andra resenärer.  Frukost ingår samtliga dagar. Helpension ingår i Tortuguero.  Utflykterna leds av engelsktalande guider.

OBS nationalparksavgift i Tortuguero 17 USD betalas på plats och ingår ej i resans pris.

Pris per person
35.800 kronor i dubbelrum
Enkelrumstillägg 5.800 kr
Vi hjälper till om du vill dela rum.
I priset ingår
Flygresa , transfer, frukost alla dagar, hotell, helpension i Tortuguero dag 3 och 4, 2  luncher 
 

Flygtider med KLM

KL1152

14 Jan

GOT/Gothenburg

AMS/Amsterdam

0600 0735

KL 717

14 Jan

AMS/Amsterdam

SJO/San Jose

1235 1720

KL 717

27 jan

SJO/San Jose

AMS/Amsterdam

1915 1415

KL1161

27 kan

AMS/Amsterdam

GOT/Gothenburg

1505 1635

Flyg från Göteborg, Stockholm. Köpenhamn och Linköping
Det blir en jättefin rundresa med omväxlande program samt tre dagars avkoppling på slutet med bad vid en jättefin strand. Där bor vi på: https://www.hotelmanuelantoniocr.com/

Mer information: https://minim.tourwriter.com/i/75e874b8-1a20-4b1e-a61d-303779cd62c6
Ingen anmälningsavgift.

För att göra din intresseanmälan kontakta Morgan på telefon 0730-342341 eller morgan@singelisverige.se

Morgan Andersson