Tips/Yogavandringsresa till Nerja 3-10 oktober

Följ med på en välgörande härlig vecka med yoga, vandringar, sol och bad i vackra staden Nerja i södra Spanien. En resa för inre och yttre äventyr, vila, skoj och kravlös skön gemenskap.

Vi vaknar strax innan soluppgången och rullar ut yogamattorna på takterassen. Vi börjar på rygg, varsamma med morgonkroppen, ligger stilla och blickar upp mot stjärnhimlen. Andas. Lyssnar på fåglarnas småprat och känner den ljumma luften mot huden. Långsamt vaknar och rör sig kroppen tillsammans med naturen omkring oss.

Vi väcker den mjukt, tänjer, vaggar och flödar mellan höger och vänster, mellan himmel och hav, mellan mörker och ljus. Minuterna går men tiden står stilla.

Bakom mig de vilda vackra bergen där solen snart klättrar över bergskammarna. Bakom er de tysta husen, havet och horisonten.

Småningom är vi tillbaka på rygg och slappnar av, njuter av känslan av pirrande liv i kroppen, lugnet inombords. Vilar tills jag väcker er med helande mantrasång.

Tysta går vi en efter en ner till den väntande frukostbuffén. Vår kock Kathrin har dukat upp nyplockade frukter, avokados och mandlar. yoghurt, ägg och bröd. Kaffe och te, juice eller smoothie. Vi hittar en plats att sitta vid poolen och njuter av godsakerna, av att ha sluppit handla, fixa, duka, diska. När vi börjar bli klara bryter vi morgontystnaden med småprat inför dagen.

Efter lite egen tid då Kathrin packar våra lunchlådor, ger vi oss iväg för dagens vandring. Nu har pratet och skrattet kommit igång och vi är förväntansfulla inför vandringen. Vi är ute några timmar och går, olika slags vandringar varje dag.

Naturen är vild och vacker, doftar av rosmarin och varma vindar, havet och forsarna sjunger, himlen är stor och livet enkelt.

Alla hittar sin egen takt mellan oss båda vandringsledare. Då och då stannar vi till och övar närvaro - marinerar oss i sinnesintrycken, mediterar och njuter.

När vi kommer hem till villorna igen är det skönt att svalka sig i poolen en stund. En del strosar ner till Burriana beach som ligger några hundra meter bort. Ibland har vi yogan före middag, andra dagar blir det godnattyoga innan läggdags - det beror bl a på hur varmt det är.

Så fortsätter vi våra dagar en hel lång vecka och om du läst hela vägen hit kanske du är sugen på att följa med?

3-10 oktober bär det av - sjunde resan vi ordnar hit.
Här kan du läsa om Yogavandring.se

 

Ulrika Sandström